Lever du? Eller överlever du bara?

Idag startar mitt nya liv, där jag har skapat bättre möjligheter för att leva fullt ut!

 

I några år har jag bara överlevt.

 

Efter flera år som frilansande coach fick jag erbjudande om anställning på deltid. Det passade mig mycket bra med ekonomisk säkerhet plus att jag kunde ta emot klienter, hålla teamcoaching och föredrag resten av min tid.

Efter ett tag fick jag nya chefer som ville att jag skulle vara anställd på heltid och jag tackade med viss tvekan ja till det. Som egenföretagare sedan tjugotre år var det att stort steg att ta.

Jag trivdes inte riktigt som anställd men mina kollegor och kunder var fantastiska så jag kämpade på. Ansvarade för 140 konsulter som arbetade på externa arbetsplatser och var leveransansvarig till flera stora kunder samtidigt som vi implementerade ett nytt affärssystem.

Jag höll på att stressa mig sönder och samman. Intalade mig att det var tryggt med en anställning i min ålder men mådde inte bra. Visste ju hur tufft det kan vara ibland som egenföretagare, att leverera, sälja in, bokföra, marknadsföra och allt annat som skall fixas.

 

Men oj vad jag saknade friheten. Friheten att styra över min tid, mina beslut, min ekonomi, mina arbetsuppgifter.

Frihet är min absolut viktigaste värdering och den bejakade jag inte. Vilket gjorde att jag mådde dåligt, stressade, hade inte roligt, utvecklade inte mig själv utan bara överlevde.

 

I mars blev jag uppsagd på grund av arbetsbrist och är idag så tacksam och lycklig över det men vid uppsägningen kändes allt kaotiskt och jag visste inte vad jag skulle göra med mitt liv.

 

Efter ett tag tänkte jag att det kommer att ordna sig om jag försöker göra det jag vill, det jag är bra på, det som ger mig energi och om jag följer mina värderingar.

 

Och det ordnade sig men jag kunde ha gjort det helt själv utan fick massor med hjälp. Trygghetsrådet har varit helt fantastiska och stöttat mig med samtal, kurser och utbildningar. Arbetsförmedlingen har gjort det de har kunnat och hjälpt mig på sitt sätt med resebidrag och starta eget-handläggare. Vänner och bekanta har påmint mig om mina starka sidor och funnits där när allt var mörkt. Resan mot mitt levande liv startade.

 

Idag är första dagen på mitt omstartade företag!

 

Jag kommer att arbeta som kursledare inom coaching och coachande ledarskap för CTI, the Coaches Training Institute, en av världens största coachutbildningar. Både i Skandinavien och internationellt. Jag kommer också att ta emot klienter som söker mentor eller coach, något som jag har erfarenhet av sedan 2008.

 

Och jag kommer att blogga under temat; Lever du? Eller överlever du bara?

Du kanske har samma känsla och erfarenhet som jag, du trivs inte men vet inte vad du skall göra åt det?

 

Vad innebär det för dig att leva och inte bara överleva?

3 thoughts on “Lever du? Eller överlever du bara?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s